Muzikale vesper Francesco Durante’s Magnificat in Kruiskerk ook online

AMSTELVEEN – Het Magnificat van Francesco Durante wordt op zondag 13 december in een muzikale vesper in de Kruiskerk Amstelveen uitgevoerd. Voor ieder die deze middag niet naar de kerk mag of wil komen, wordt er een livestream uitgezonden via www.kerkdienstgemist.nl (zoekwoorden: Amstelveen, Kruiskerk).

Dit Magnificat wordt uitgevoerd door de Vesperscantorij, een koor van twaalf zangers dat begeleid wordt door een klein barokorkest bestaand uit strijkers, hobo en basso continuo. Henk Trommel heeft de muzikale leiding. Lang is gedacht dat dit Magnificat van de hand was van Pergolesi, de jong gestorven componist van een zeer beroemd Stabat mater dolorosa. Inmiddels is duidelijk, dat Pergolesi’s leraar Francesco Durante (1684-1755) de maker is. Zijn Magnificat is een prachtig voorbeeld van de polyfone Italiaanse barokmuziek.

Vanwege de coronavoorschriften en voor ieders veiligheid mag er in de kerk maar heel weinig publiek worden toegelaten. Aanmelding is daarom verplicht. Als je mailt naar cantate@kruiskerk-amstelveen.nl krijg je bericht of er nog een plaats beschikbaar is of niet.

Zondag 13 december, aanvang 16.30 uur in de Kruiskerk Amstelveen, van der Veerelaan 30a. Meer informatie: www.kruiskerk-amstelveen.nl.