Nog geen duidelijkheid over tijdelijke aanpassing eindhalte Amstelveenlijn

AMSTELVEEN – De eindhalte van de Amstelveenlijn (Lijn 25) aan de Schönberglaan bij Station Zuid kan nog niet in gebruik genomen worden. De Vervoerregio Amsterdam en het project Zuidasdok onderzoeken de mogelijkheid om op korte termijn een tijdelijke eindhalte te realiseren aan de noordkant van Station Zuid.

Al geruime tijd is er intensief contact tussen de verschillende partijen over de eindhalte van Lijn 25, zo laat Rob Ellermeijer, wethouder Verkeer en Vervoer van de gemeente Amstelveen, weten. De gemeente staat positief tegenover de voorgestelde oplossing. De halte aan de Schönberglaan is nog niet gereed vanwege vertraging bij het project Zuidasdok. Een tijdelijke eindhalte zou moeten herrijzen aan de Eduard van Beinumstraat, direct naast de ingang van Station Zuid.

Voorlopig kunnen reizigers van de Amstelveenlijn, die zondag 13 december officieel wordt geopend, uitstappen bij de halte Strawinskylaan, ten noorden dus van de A10. Daarnaast is er een extra halte aan de Parnassusweg toegevoegd om de overstap voor treinreizigers te verbeteren. In het voorjaar van 2021 verwacht de Vervoerregio Amsterdam een besluit te kunnen nemen over de mogelijke aanleg van de tijdelijke halte.

RTVA verkende de Amstelveenlijn al en sprak met diverse betrokkenen. Volgende week in 1Amstelveen meer hierover.