Noodopvang scholen en kinderopvang in Amstelveen

AMSTELLAND – Vanaf vandaag tot tenminste maandag 18 januari gaan alle scholen dicht en wordt er weer onderwijs op afstand gegeven. Voor het basisonderwijs en kinderopvang is noodopvang geregeld voor kwetsbare kinderen en kinderen van ouders met een cruciaal beroep. Middelbare scholen gaan ook over op thuisonderwijs. Uitzonderingen worden gemaakt voor leerlingen in het examenjaar, voor praktijkonderwijs en voor de persoonlijke begeleiding van leerlingen die speciale aandacht nodig hebben. Zie hieronder meer informatie. 

Kinderopvang en basisscholen bieden noodopvang voor:

  • Kinderen van wie één of beide ouders werken in een cruciale beroepsgroep.
  • Kinderen waarvoor maatwerk nodig is vanwege bijzondere problematiek of een moeilijke thuissituatie.

Let op

  • Kinderopvangorganisaties verzorgen alleen noodopvang voor kinderen van ouders met een cruciaal beroep, die al een contract hebben met deze kinderopvang en voor het aantal afgesproken contracturen.
  • Er is geen extra 24/7 noodopvang maar alleen noodopvang tijdens de normale openingstijden van de dagopvang en BSO.
  • Er is weer een compensatieregeling voor de kinderopvangtoeslag tot het maximum uurtarief.

Noodopvang in de kerstvakantie
In de vakantieperiode, van 21 december t/m 3 januari, zijn de basisscholen gesloten en biedt de BSO noodopvang voor hun reguliere klanten en gedurende de gebruikelijke openingstijden die zij hanteren tijdens deze vakantieperiode.