Paul Kienstra nieuwe voorzitter MBCA

AMSTELVEEN – Paul Kienstra zal per 1 januari 2021 als de nieuwe voorzitter aantreden van basketbalclub MBCA. Kienstra zal dan Rinco van der Baan opvolgen die na acht jaar voorzitterschap de hamer zal overdragen. Kienstra zal de functie eerste ad-interim vervullen en pas als de leden tijdens Algemene Leden Vergadering goedkeuring aan de voordracht geven officieel aantreden.

Van der Baan blijft wel als bestuurslid actief, maar besloot dat het na acht jaar tijd was voor een nieuw gezicht. Van der Baan: “Het is tijd voor de volgende stap binnen de vereniging. Al zijn we met 450 leden meer een bedrijf geworden. Ik denk dat Paul de ideale persoon is om ons weer een stap verder te brengen.”

Kienstra werd geboren in Den Bosch en woont inmiddels al twintig jaar in Amstelveen. Kienstra: “Ik heb een rijk basketbal-verleden en ken de club goed omdat ik ook vijf jaar trainer/coach ben geweest bij de club. Na jarenlang in het bedrijfsleven te hebben gezeten wil ik me nu wat meer richten op maatschappelijke projecten en MBCA past daar perfect in. Ik denk dat ik met mijn kennis van de sport en ondernemers ervaring veel voor de club zou kunnen betekenen om de volgende stap te zetten.”

Kienstar begint 1 januari 2021 aan zijn taak als voorzitter. In eerste instantie als interim en na de goedkeuring tijdens de Algemene Leden vergadering definitief als voorzitter.