Politie doet verslag tijdens jaarwisseling: “Het gaat een uitdagende dienst worden”

De jaarwisseling wordt anders dan andere jaren. Er zijn geen feesten, evenementen en ook het vuurwerkverbod zorgt voor een ‘ander’ nieuwjaar. Hier houdt de politie rekening mee en dit betekent niet dat ze het juist rustiger hebben. “Het gaat een bijzondere en uitdagende dienst worden”, schrijft de politie. Benieuwd naar het politiewerk tijdens deze bijzondere jaarwisseling? Agent Kim neemt je mee tijdens haar nachtdienst en doet verslag vanuit Aalsmeer.

Samen met collega’s uit andere delen in het land doet politieagente Kim vanaf acht uur op Instagram verslag van haar nachtdienst.  “We houden er rekening mee dat de afwezigheid van grote evenementen tijdens de jaarwisseling ertoe zal leiden dat het op sommige plekken onrustiger wordt dan normaal gesproken het geval is”, vertelt de politie. “Wij hebben deze situatie nog nooit meegemaakt, dus het blijft gissen.”

De politie ziet veel vragen binnenkomen over oud en nieuw. In een video op Instagram beantwoordt agent Reinier de meest gestelde vragen. “We hopen op een goede jaarwisseling waarin onze collega’s en alle andere hulpverleners gewoon hun werk kunnen doen.”