Politie en gemeente doen inval woning vanwege illegale prostitutie

AMSTELVEEN – Vorige week deed de gemeente samen met de politie een inval in een woning op de Bevelandselaan. Zij troffen twee illegale sekswerkers in de woning aan. De gemeente gaat de woning sluiten om te voorkomen dat de woning weer voor illegale prostitutie ingezet wordt.

Aanleiding voor de inval waren signalen van omwonenden over aanloop naar de woning en gevoelens van onveiligheid. De Vereniging van Eigenaren (VvE) nam contact op met de gemeente die een onderzoek startte.

Volgens de gemeentelijke basisregistratie stond de woning al enige tijd leeg. De gemeente houdt leegstand in de gaten, omdat het een aanwijzing kan zijn voor woonfraude, illegale prostitutie of andere vormen van criminaliteit. Daarom besloot de gemeente om samen met de politie onderzoek in de woning te doen. Het bleek dat de woning bedrijfsmatig werd gebruikt als seksinrichting. Dat is in strijd met de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van Amstelveen.

“Alertheid van buurtbewoners”
Burgemeester Tjapko Poppens: “Dankzij de alertheid van buurtbewoners zijn we deze zaak op het spoor gekomen. Heel goed dat de VvE deze signalen met ons heeft gedeeld. Wij willen in Amstelveen geen malafide praktijken zoals illegale prostitutie en illegale bewoning. Het ondermijnt de veiligheid en leefbaarheid in onze wijken. Daarbij is het, met de krapte op de huidige woningmarkt, belangrijk dat woningen gebruikt worden door de mensen die er recht op hebben.”