Sophia de Rooij nieuwe voorzitter Raad van Bestuur Ziekenhuis Amstelland

 Sophia de Rooij wordt per 1 maart voorzitter Raad van Bestuur bij Ziekenhuis Amstelland. De voorzitter van de Raad van Bestuur van Medisch Spectrum Twente volgt daarmee Esther Agterdenbos op die per 1 maart directeur Zorg en lid van de directieraad bij Menzis wordt.

Andy Mosmans, voorzitter Raad van Toezicht: “We zijn heel blij met de komst van Sophia de Rooij als waardig opvolger van Esther Agterdenbos. Niet alleen beschikt zij over een indrukwekkende hoeveelheid ervaring, ook kent ze de regio goed en past ze als persoon uitstekend bij de cultuur van Ziekenhuis Amstelland.”

Loopbaan
Sophia de Rooij is sinds februari 2019 voorzitter Raad van Bestuur van Medisch Spectrum Twente. Zij heeft ook daarvóór een indrukwekkende staat van dienst: hoogleraar Interne geneeskunde met als leerstoel Ouderengeneeskunde/Geriatrie in het Universitair Medisch Centrum Groningen, waarnemend afdelingshoofd Interne Geneeskunde, hoofd van het Universitair Centrum Ouderengeneeskunde en directeur van het Alzheimercentrum Groningen. Tot 2014 was zij werkzaam als internist-geriater en hoogleraar Interne geneeskunde met als leerstoel Ouderengeneeskunde/Geriatrie in het AMC. Van 2011 – 2016 was zij bestuurlijk actief in de Nederlandse Internisten Vereniging, onder meer als voorzitter. Verder vervult zij meerdere toezichthoudende functies.

Klantvriendelijk ziekenhuis
Sophia de Rooij over haar overstap van Twente naar Amstelland: “Ziekenhuis Amstelland is een klein klantvriendelijk ziekenhuis waarin kwalitatief goede en doelmatige tweedelijnszorg geleverd wordt. Er ligt een uitgesproken visie en strategie tot en met 2025. Ik kijk ernaar uit om met de zorgpartners in de regio verder invulling te gaan geven aan regionale samenwerking. Met de keuze voor Ziekenhuis Amstelland kies ik tevens voor een functie dichterbij mijn gezin.”