Wensbomen voor de zorg: “deze actie staat symbool voor dankbaarheid”

AMSTELVEEN – Het Amstelveense College van B en W roept Amstelveners op om de zorg een nieuwjaarswens te sturen. Met de actie ‘Wensbomen voor de zorg’ steken we met elkaar de zorgmedewerkers een hart onder de riem. De nieuwjaarswensen kunnen worden opgehangen in elf kerstbomen bij de Amstelveense winkelcentra. 

Het mes snijdt aan twee kanten: iedereen die zich dit jaar extra heeft ingezet in een zorgtaak wordt een hart onder de riem gestoken en de inwoners van Amstelveen krijgen de gelegenheid om hun dank te betuigen via deze actie. Daarnaast kleden de verlichte kerstbomen de stad in coronatijd extra warm en stijlvol aan in een gezamenlijke actie met het lokale bedrijfsleven en de winkelcentra.

Dankbaar
Wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg en Welzijn): “Deze actie staat symbool voor onze dankbaarheid aan eenieder die zich dit jaar voor de zorg heeft ingezet, als werkende, als vrijwilliger of als mantelzorger.”

Steun ook lokaal
Wethouder Floor Gordon (Economische Zaken): “De coronapandemie veroorzaakt een scherpe tweedeling in de detailhandel. Supermarkten, bouwmarkten en elektronicazaken hebben een goed jaar, maar bijvoorbeeld kledingwinkels en schoenenzaken zijn in zwaar weer beland. Wij helpen onze Amstelveense winkeliers graag hun omzet te vergroten door onze winkelgebieden in deze ‘donkere dagen’ aantrekkelijker te maken met een verlichte boom met daarin de nieuwjaarswenskaarten voor de zorg. Aan onze Amstelveners zou ik willen zeggen: winkel dit jaar lekker lokaal, op rustige momenten en geniet van de kerstsfeer.”

Op de volgende plekken in de stad komen verlichte kerstbomen:

 • Stadsplein
 • Dorpsplein
 • Rembrandtweg Noord
 • Amsterdamseweg Zuid
 • Kostverlorenhof
 • Bankrashof
 • Groenhof
 • Waardhuizen
 • Middenhoven
 • Van der Hooplaan
 • Winkelcentrum Westwijk

Kaarten inleveren bij de wensbomen
De nieuwjaarswenskaarten worden begin december bij alle Amstelveners thuis bezorgd. Mocht u geen kaart hebben ontvangen, dan kunt u deze ook nog halen bij uw lokale winkeliers. Schrijf uw mooiste nieuwjaarswens aan de zorg op de speciale briefkaart.

Vanaf 9 december 2020 staan alle kerst-wensbomen klaar. Inwoners kunnen tijdens hun boodschappen of kerstinkopen een nieuwjaarswens voor de zorg in de kaartenbus onder de kerstboom bij uw dichtstbijzijnde (wijk)winkelcentrum stoppen. Wij zullen deze waterdicht en windbestendig voor u in de boom hangen.

Het College van Burgemeesters en Wethouders biedt in het nieuwe jaar de nieuwjaarswenskaarten aan bij een aantal zorginstellingen in Amstelveen. De mooiste nieuwjaarswensen worden gedeeld op Beleef Amstelveen en worden geplaatst in het Amstelveens Nieuwsblad.