Wethouders leveren eerste nieuwjaarswensen voor de zorg in bij de Wensboom

AMSTELVEEN – Alle Amstelveners hebben van de gemeente een nieuwjaarswenskaart ontvangen om een boodschap achter te laten voor de zorgmedewerkers. Wethouders Marijn van Ballegooijen en Floor Gordon stopten als eersten hun kaarten in de brievenbus bij de Wensboom op het Stadsplein.

De actie ‘Wensbomen voor de zorg’ is bedoeld om de zorgmedewerkers een hart onder de riem te steken. Bij de wensbomen staat een speciale brievenbus waar u de kaart in kunt doen. Deze zijn te vinden bij de winkelgebieden Stadsplein, Dorpsplein, Rembrandtweg Noord, Amsterdamseweg Zuid, Kostverlorenhof, Bankrashof, Groenhof, Waardhuizen, Middenhoven, Van der Hooplaan en Winkelcentrum Westwijk.

“Deze actie staat symbool voor onze dankbaarheid aan eenieder die zich dit jaar voor de zorg heeft ingezet, als werkende, als vrijwilliger of als mantelzorger”, zegt Marijn van Ballegooijen, wethouder Zorg en Welzijn. Wethouder Floor Gordon (Economische Zaken) voegt daaraan toe: “Het is mooi dat we deze hartverwarmende actie voor de zorg kunnen doen. Daarnaast kleden de verlichte kerstbomen de stad in coronatijd extra warm en stijlvol aan in een gezamenlijke actie met het lokale bedrijfsleven en de winkelcentra.”

Inwoners van Amstelveen kunnen tijdens hun boodschappen of kerstinkopen een nieuwjaarswens voor de zorg in de bus onder de kerstboom stoppen. Deze worden na de jaarwisseling door het college van B&W aangeboden bij een aantal zorginstellingen in Amstelveen. De mooiste nieuwjaarswensen worden tevens gedeeld op www.beleefamstelveen.nl.