Aantal coronatesten in Amstelveen behoorlijk gedaald

Veel minder mensen hebben zich vorige week (28 december t/m 3 januari) in Amstelveen laten testen op corona. Dat blijkt uit cijfers van de GGD Amsterdam-Amstelland. Ook het percentage positieve testen nam aanzienlijk af.

In totaal ging het in week 53 om 1355 tests, bijna vijfhonderd minder dan de week daarvoor (1803). Niet alleen in Amstelveen nam het aantal coronatesten af, in de hele GGD-regio ging het om 35% minder dan in week 52. Alleen in Uithoorn werd evenveel getest. Deze afname kan volgens de GGD deels worden verklaard door een uitzonderlijk groot aantal testen die in de dagen voor kerst werden afgenomen.

Vorige week werden in totaal 158 mensen positief getest op corona. Dat waren er een week eerder nog 224. Gekeken naar het aantal positieve testen per 100.000 inwoners – een meting die het RIVM gebruikt voor de signaalwaarde – scoort Amstelveen het laagst in vergelijking met de andere gemeenten in de GGD-regio. Net als Amsterdam bevindt Amstelveen zich op het risiconiveau ‘ernstig’. In Aalsmeer, Ouder-Amstel, Diemen en Uithoorn (het hoogste aantal) is de situatie nog altijd ‘zeer ernstig’.

Vorige week ging RTVA nog langs bij Frank Kokshoorn, die vlak voor de feestdagen vals positief testte bij de GGD: