AmstelveenSport houdt basisschoolleerlingen in beweging met live gymles

AmstelveenSport heeft iets bedacht om basisschoolleerlingen die vanwege de lockdown thuisonderwijs krijgen toch in beweging te laten komen. Elke ochtend wordt er om 11:30 uur live gymles gegeven via YouTube.

Kinderen krijgen momenteel onderwijs van hun leerkrachten (online) en ouders (thuis), waarbij de gymles eigenlijk de enige les is die echt vervalt. Daarom is AmstelveenSport met de ondersteuning begonnen door online beweegonderwijs aan te bieden. De lessen zijn exclusief aangepast op basisschoolleerlingen en dat het uitvoerbaar is in de huiskamer, zodat de kinderen veilig kunnen meedoen. Na de live-opnames blijven de video’s beschikbaar op YouTube zodat er ook op een ander tijdstip bewogen kan worden.

De live gymles is niet de enige nieuwe ontwikkeling van AmstelveenSport: er is ook een digitaal beweegganzenbord bedacht. Op die manier, gebaseerd op het aloude bordspel, kunnen kinderen samen met hun ouders bewegen.