Autobedrijf Nieuwendijk helpt ondernemers tijdens coronacrisis

Bij autobedrijf Nieuwendijk vinden ze het belangrijk om elkaar in deze tijden te helpen. Werknemers steken de handen uit de mouwen door lokale (horeca)ondernemers te ondersteunen bij werkzaamheden. “Het leek ons een goed plan om in deze periode iets terug te doen bij ondernemers in de buurt.”

“Onze showrooms zijn gesloten waardoor onze verkoopadviseurs het minder druk hebben. We willen ons toch nuttig maken en elkaar helpen en vroegen onze collega’s om ideeën”, vertelt marketing manager Annemieke Ekkerman. “Verkoopadviseur Bram Kennis kwam met het idee om zichzelf een dagje aan te bieden bij een bedrijf die het op dit moment zwaar of juist heel druk heeft. Het leek ons een goed plan om in deze periode iets terug te doen bij ondernemers in de buurt. Denk aan extra handen bij transport van materiaal of bij het rondbrengen van maaltijden.”

Al een aantal bedrijven hebben gereageerd op de nobele actie van Nieuwendijk. Onder andere een horecabedrijf uit Aalsmeer. “Onze verkoopadviseurs gaan een hele dag meehelpen met het rondrijden van bestellingen en eten”, vertelt Ekkerman.

Ook is Nieuwedijk in contact met de Voedselbank en stichting De Regenboog Groep om te helpen. “Na de lockdown gaan we zelf weer hard knallen en hebben we onze verkopers weer hard nodig. Maar, tot die tijd kunnen we op deze manier iets voor andere terug doen.”

Bekijk hier de oproep van verkoopadviseur Bram.