Bibliotheek Amstelland biedt online actitiveiten tijdens De Nationale Voorleesdagen

Vandaag zijn De Nationale Voorleesdagen van start gedaan. Normaal gesproken is bibliotheek Amstelland tijdens deze weken omgetoverd tot een waar voorleesparadijs. Omdat er dit jaar geen fysiek bezoek mogelijk is, biedt de bibliotheek online mogelijkheden. Van muzieknummers tot een online theater. 

Er is ingespeeld op virtuele mogelijkheden. “Voorlezen is heerlijk om te doen en zo leerzaam en gezellig! We geven je graag tips en inspiratie om het voorlezen nog leuker te maken”, schrijft bibliotheek Amstelland. De bibliotheek biedt e-books om uit voor te lezen. Ook zijn er online activiteiten georganiseerd tijdens de Voorleesdagen, zoals een theater en een wibinar ‘Interactief voorlezen aan kinderen van 0-6 jaar’.

Coco kan het!
Tot Prentenboek van het Jaar is er dit jaar gekozen voor Coco kan het! geschreven door Loes Riphagen. Bibliotheek Amstelland speelt hierop in en bied online een Coco kan het-kleurplaat en een Coco-lied.

Naast dit boek hebben Nederlandse jeugdbibliothecarissen negen andere prentenboeken gekozen, die tijdens De Nationale Voorleesdagen centraal staan.

De Nationale Voorleesdagen zijn tot en met zaterdag 30 januari 2021.