Bovenkerk krijgt toch te maken met een bussluis

De bussluis in Bovenkerk, waarover eerder al de nodige commotie was ontstaan, komt er toch. Deze komt te liggen in de bocht bij de Urbanuskerk en Silversant en moet het doorgaand verkeer op de smalle en druk bereden Noorddammerlaan/Legmeerdijk gaan weren. Dat meldt AmstelveenZ.

Bewoners aan die weg zijn blij met het besluit van de gemeente, al wordt er in de woonwijk gevreesd voor een gevaarlijke toename van sluipverkeer. Die omwonenden hadden bezwaar aangetekend en kregen, zoals meestal bij dit soort procedures, nul op het rekest. Wel wordt de nieuwe situatie na een half jaar geëvalueerd.

Over het draagvlakonderzoek van de gemeente, dat positief uitpakte, is ook al veel te doen geweest. Bewoners in de wijk stelden dat dit onderzoek geen goed beeld geeft van het werkelijke draagvlak, omdat het beperkt was gebleven tot de bewoners aan de doorgaande weg. Daarnaast is meermaals opgemerkt dat afsluiting voor het doorgaand verkeer tot een verstopping van omliggende wegen gaat leiden, wat nu in de spits al regelmatig het geval is.

Het is de bedoeling dat de eerste stappen voor de aanleg van de bussluis medio februari worden gezet.

Foto: Google Streetview