Buitenbad vanaf medio februari open in Amstelveen

Amstelveense zwemmers kunnen vanaf medio februari terecht in het buitenbad van De Meerkamp. De gemeente maakt dit mogelijk voor Amstelveense zwemverenigingen en vaste zwemmers met een abonnement of rittenkaart. Ook wordt gewerkt aan een zwemprogramma voor de schooljeugd.

“Dat is natuurlijk fantastisch nieuws!”, schrijft De Meerkamp op twitter. 

Ook sportwethouder Rob Ellermeijer reageert op het bericht: “Juist in deze tijd van corona is het belangrijk dat Amstelveners zo veel mogelijk in beweging blijven”. “Door het eerder openstellen van het buitenbad kunnen we de zwemmers een mogelijkheid bieden hun baantjes te trekken.”

Zwemmers verwelkomen
Directeur AmstelveenSport Heleen van Ketwich Verschuur vult aan: “Normaal gaat het buitenbad in mei open. Met dit besluit kunnen we nu al de voorbereidingen treffen en het water opwarmen. We hopen onze zwemmers binnenkort te verwelkomen in De Meerkamp.”

Extra zwemwater
Voor de openstelling is geen ontheffing nodig. De schoonmaak van het bad, het vullen en opwarmen duurt ongeveer drie weken. Mocht binnenzwemmen in de tussentijd weer mogelijk worden is het buitenwater zeer welkom als extra zwemwater.

Aanleiding
Verschillende berichten over het De Mirandabad in Amsterdam en vragen van onder meer Amstelveense zwemmers waren aanleiding voor nader onderzoek. Vanuit de gemeenteraad had ook de SP vragen gesteld over vervroegde openstelling. Op verzoek van het college van B en W hield AmstelveenSport een behoeftepeiling. Hieruit bleek dat er veel enthousiasme was voor het eerder openstellen van het buitenbad.