Gemeente Amstelveen opent steunpunt voor gedupeerden toeslagenaffaire

Ouders die de afgelopen jaren financieel in de problemen zijn gekomen door de inmiddels beruchte toeslagenaffaire kunnen zich in Amstelveen melden bij een speciaal steunpunt. Middels het Steunpunt KOT (Kinderopvangtoeslagaffaire) hoopt de gemeente Amstelveen gedupeerde ouders te kunnen helpen.

De Belastingdienst stopte de afgelopen jaren ten onrechte de kinderopvangtoeslag van inmiddels 26.000 ouders en vorderde alle bedragen terug. Gedupeerden hebben mogelijk recht op een regeling om het geld terug te krijgen, maar de kans is aanwezig dat dit financieel niet voldoende is. “Er kunnen namelijk ook problemen zijn ontstaan rondom huisvesting, schulden, inkomen, zorg en de opvoeding van kinderen. Misschien is het voor u ook niet vanzelfsprekend om zelf de regeling aan te vragen”, laat de gemeente weten.

Volgens de Ombudsman (regio Amsterdam en omstreken) gaat het in Amstelveen om dertig gedupeerde gezinnen. Omdat de gemeente zelf niet in het bezit is van de namen, is er een oproep geplaatst dat de ouders zich kunnen melden bij een team van adviseurs. Het Steunpunt KOT is opgericht voor de deur van één jaar, waarna gekeken wordt of er een noodzaak is dit verlengen.