GroenLinks wil dat college preventief optreedt tegen ‘verveling van de jeugd’

GroenLinks vraagt het college van B&W om preventief op te treden tegen verveling van de jeugd. Dit naar aanleiding van de ernstige vernielingen in de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 januari in het Oude Dorp.

“Het is belangrijk dat we als gemeente actief verveling bij de jeugd tegen gaan en tegelijkertijd zo goed mogelijk de kwetsbare jeugd in beeld blijven houden”, zegt raadslid Ilika Polderman. Met de vragen aan het college wil GroenLinks het belang onderstrepen van vroegtijdig ingrijpen en signaleren bij de jeugd. Ook pleit Polderman er al langer voor om een extra jongerenwerker in te zetten tijdens de coronacrisis.

In het weekend werden bij meerdere panden, een auto én graafmachine de ruiten ingegooid. De daders zijn nog niet opgespoord en de politie roept getuigen op zich te melden. GroenLinks wil tevens dat, in samenspraak met de gedupeerden en lokale gemeenschap, herstel en vergoeding van de schade zal plaatsvinden.