In Memoriam: radiomaker Paul Keet (80)

Op 2 januari 2021 is op 80-jarige leeftijd Paul Keet, een van onze senior radiomakers, overleden.

Gedurende zijn lange professionele leven stond bij Paul ‘de radio’ centraal. Hij werkte – altijd als freelancer – voor verschillende omroepen als de KRO, Tros en RVU. Sfeerreportages en documentaires maken waren, naast het presenteren van radioprogramma’s, zijn specialiteit. Zijn bijzonder rijke muziekkennis stelde hem in staat steeds de juiste muziek bij het juiste programma te voegen.

Paul Keet bij de Leidse Muziek Centrale (foto: Radio LMC)

Paul is ook heel lang bij RTVA Radio en de voorlopers daarvan actief geweest. Ook na zijn pensionering ging hij onverdroten door met het presenteren van speciale programma’s voor onze omroep. Bekend was in die tijd het seniorenprogramma ‘LEEF! Tijd Genoeg!’ op de maandagavond.

V.l.n.r.: Paul Keet, Olga Nagtegaal, Wout Hattink in 2011 (foto: LMC)

De laatste 5 jaar maakte Paul samen met zijn radiovrienden Hans Winkel (medepresentator) en René van Empelen (“aan de knoppen”) op de dinsdagen twee uur lang ‘Fris in de morgen’, een gevarieerd programma met – geheel in de Keet-stijl – veel afwisselende soorten muziek, cabaret en flashbacks van “de oude radio”.

V.l.n.r.: René van Empelen, Paul Keet, Hans Winkel

Nadat zij de 200 uitzendingen hadden volgemaakt, klonk heel recent en voor het laatst het altijd aan het eind van het programma luid geroepen ‘credo’ van het drietal: “Get Happy”. Een mooier eind aan een rijk radioleven was niet denkbaar.

De laatste uitzending van Paul Keet bij RTVA: Fris in de Morgen (30-06-20, eerste uur)

Bedankt Paul, voor alles en rust in welverdiende vrede. Zijn vrouw en verdere familie wensen wij veel sterkte om dit verdrietige verlies te dragen.