LIVE | Erg rustig in Amstelveen ondanks geruchten over rellen

Ondanks geruchten die de hele dag rondgingen over mogelijke rellen van jongeren, is het dinsdagavond erg rustig gebleven in Amstelveen. De straten waren – zoals het hoort tijdens een avondklok – stil en verlaten, en de voorzorgsmaatregelen die genomen werden bleken uiteindelijk niet nodig te zijn. RTVA hield de hele avond alles bij wat er in Amstelveen en omgeving gebeurde.

Het bleef rustig, dus bij deze sluiten wij de liveblog af. Lees alles nog gerust een keer terug. Morgen (woensdag) een apart item online en op tv.

Ook stilte op Rembrandtweg

Het Oude Dorp is leeg

Avondklok is ingegaan, erg rustig in Amstelveen

Om 20:30 erg stil op Stadshart
Stadshart werd door mogelijke relschoppers aangewezen als eerste locatie om te verzamelen, maar daar is het om 20:30 erg stil (Zie foto boven).

Ook Stadshart bereidt zich voor
Net als eerder vandaag in het Oude Dorp hebben winkelpanden in Stadshart ook voorzorgsmaatregelen getroffen voor mogelijke rellen of plunderingen.

Eerste reactie burgemeester Poppens
Ook burgemeester Tjapko Poppens hoorde vandaag van de eerste geruchten. Hij stuurde een brief aan de gemeenteraad waarin hij schreef dat er ‘geen indicatie vanuit politie of gemeente is dat op voorhand inzet van bestuurlijke noodmaatregelen nodig is’. Wel houdt hij voortdurend contact met politie en het Openbaar Ministerie voor het geval dit wel zo is.

Voorzorgsmaatregelen in Oude Dorp
In de eerste berichten over mogelijke rellen werd het Oude Dorp genoemd als mikpunt. Ondernemers hebben vanmiddag het zekere voor het onzekere genomen en alvast voorzorgsmaatregelen getroffen. In de nacht van vrijdag op zaterdag ging het namelijk gruwelijk mis toen meerdere ruiten van panden, een auto en graafmachine werden vernield. Daarom werden verschillende panden nu afgeschermd.