Minder aanhoudingen en spoedeisende ritten tijdens jaarwisseling

De jaarwisseling in de regio Amsterdam-Amstelland is beheersbaar verlopen. Er zijn minder aanhoudingen verricht door de politie dan in voorgaande jaren. De brandweer en de ambulancediensten rukten minder vaak uit voor spoedeisende ritten. 

Ook zijn de hulpdiensten dit jaar minder gehinderd in hun werkzaamheden en zijn er geen gewonden bij hulpverleners gevallen. Op meerdere plaatsen was sprake van het afsteken van (zwaar) vuurwerk. Dat is het beeld op basis van de voorlopige rapportages van de politie, brandweer, gemeenten en de geneeskundige hulpverleningsorganisatie over de nieuwjaarsnacht (de 32 uur van 31 december 00.01 tot 1 januari 08.00 uur).

De veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland was op alle scenario’s voorbereid voor een jaarwisseling die vanwege de maatregelen tegen het coronavirus en het vuurwerkverbod anders dan voorgaande jaren zou verlopen. Er waren extra agenten en buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) op straat.

Onder de regio Amsterdam-Amstelland vallen de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn.

Het bestuur van de veiligheidsregio bedankt alle hulpverleners voor hun inzet aan het einde van een zwaar jaar en spreekt hiervoor grote waardering uit.

In Uithoorn is de Mobiele Eenheid (ME) ingezet. Daar zorgde een groep jongeren voor onrust. De zware ongeregeldheden van vorig jaar hebben zich niet herhaald. In dit geval, na inzet van de ME, was de orde snel hersteld. De politie heeft daarnaast in de regio meerdere illegale feesten beëindigd.

Het beeld van de politie, de brandweer en de geneeskundige diensten is een voorlopig beeld. De verwachting is dat er de komende dagen nog aangiftes en meldingen binnenkomen.

Foto: 0297.nl