Ondernemersvereniging Amstelveen komt met denktank voor (noodlijdend) bedrijfsleven

De Ondernemersvereniging Amstelveen (OA) heeft een speciale denktank geïnitieerd om met een gedegen plan te komen voor ondersteuning als de overheidssteun voor het noodlijdende bedrijfsleven zal eindigen.

“De gemeente Amstelveen stelt vanuit het Corona Noodfonds miljoenen beschikbaar, maar er kan maar beperkt worden uitgekeerd, want anders wordt er gekort op de overheidssteun. We mogen heel dankbaar zijn dat wij in Nederland überhaupt steun krijgen en het lijkt allemaal zo goed geregeld, maar als je de ondernemers persoonlijk spreekt hoor je pas de echt schrijnende verhalen”, luidt de verklaring van de OA. “Een nadeel is dat elke lokale steun in mindering wordt gebracht op de overheidssteun, terwijl het juist als aanvulling ingezet zou moeten kunnen worden om de lokale economie te stimuleren en gezond te houden.”

Inmiddels hebben Daan Kroone (DAY Foodbar, namens KHN Amstelland), Gonnie van Rietschoten (Van Rietschoten Tweewielers, namens de VAD), Carrol Buenting (BuentingSport), Jeroen Franken (Blue Fish Social Media, tevens OA bestuurslid), Jeroen Wendelgelst (Advocaat voor Beleggers en Ondernemers) en Miriam Geerlings (KHN) zich bij deze denktank aangesloten. De uitkomsten worden direct teruggekoppeld aan wethouder Floor Gordon en het team van Economische Zaken (EZ) om uiteindelijk tot een wenselijk lokaal steunpakket te komen.

Het doel van de Ondernemersvereniging Amstelveen is om samen Koninklijke Horeca Amstelland (KHN), de Vereniging Amstelveense Detailhandelsorganisaties (VAD) en het team EZ van de gemeente te inventariseren waar de grootste problemen zitten. “Zo kunnen de overgebleven miljoenen uit het Amstelveense Corona Noodfonds hopelijk op de juiste manier besteed worden.”