Oude Dorp ondergaat facelift

Het Oude Dorp is sinds begin van deze maand een aaneenschakeling van opengebroken straten in het kader van het Beeldkwaliteitsplan. In acht fases krijgt het voormalige dorpscentrum een facelift. aanvankelijk zou eind vorig jaar al begonnen worden met de werkzaamheden, maar na overleg met de winkeliers werd dat verschoven naar begon januari.

De Dorpsstraat en de Stationsstraat zullen worden ingericht met gebakken klinkers en krijgt daardoor een nostalgische uitstraling. Daarnaast zal de rijbaan zal worden onderscheiden door twee lijnen van basaltkeien.

De eerste fase zal 18 januari moeten worden afgerond. Het gehele project zal 5 maart klaar moeten zijn. Als laatste zijn de Ouderkerkerlaan en Tempelhof aan de beurt. Naast de enorme renovatie zijn er ook plannen om het Oude Dorp verkeersluw te maken.