Paul Rotering nieuw lid Raad van Bestuur Ziekenhuis Amstelland

Paul Rotering treedt op 1 maart aan als lid Raad van Bestuur van Ziekenhuis Amstelland. Met de benoeming van Rotering is de Raad van Bestuur, onder voorzitterschap van Sophia de Rooij die eveneens start per 1 maart, compleet.

Paul Rotering heeft een brede bedrijfsmatige achtergrond met een financieel accent. Vanaf 2016 is hij Directeur van MSB Alrijne, de coöperatie van vrijgevestigde medisch specialisten verbonden aan de Alrijne ziekenhuizen. Daarvoor heeft Paul Rotering ruim twintig jaar in het bedrijfsleven gewerkt in verschillende advies- en managementfuncties, onder andere bij Ernst & Young en bij Shell. Tot 2016 was hij Vice President Supply Chain bij Stork. Begin 2016 heeft hij bewust de overstap gemaakt naar de zorgsector. Hij is afgestudeerd in bedrijfskunde en in financieel management.

Bestaansrecht en toegevoegde waarde
Rotering: “Ik ben verheugd over mijn benoeming omdat ik geloof in het bestaansrecht en de toegevoegde waarde van een relatief kleinschalig ziekenhuis zoals Ziekenhuis Amstelland. Ik kijk ernaar uit om samen met Sophia de Rooij en met alle betrokkenen en medewerkers een bijdrage te leveren aan de toekomst van het ziekenhuis en aan de gezondheidszorg in de regio.”

Verbetering
Voorzitter Raad van Toezicht Paul Steman is zeer verheugd met de aanstelling van Rotering: “Met de komst van Paul is de Raad van Bestuur met alle gewenste en vereiste ervaring, expertise en competenties goed uitgerust om de in de afgelopen jaren gerealiseerde verbetering van de marktpositionering, de bedrijfsvoering en financiële prestaties op een duurzame wijze te bestendigen en verder uit te bouwen.”