Raadslid Höcker splitst zich af van AVA

Raadslid Jacqueline Höcker verlaat AVA, de lokale politieke partij die twee zetels heeft in de Gemeenteraad. De reden van haar afsplitsing is het feit dat ze zich niet meer kan verenigingen met de wijze van communicatie binnen de partij en de koers die de partij kiest.

Als enig formeel gekozen volksvertegenwoordiger binnen de fractie van AVA zijn voor raadslid Höcker de politieke waarden om haar achterban te vertegenwoordigen de aanleiding om zich af te splitsen van de partij. “Ik ben de politiek ingegaan om mensen te vertegenwoordigen, ik heb een grote achterban en netwerk en er zijn veel mensen die op mij gestemd hebben. Ik wil mij ten volle kunnen richten op de mensen die hun stem op mij hebben uitgebracht, zoals ik dat ook altijd gedaan heb.”

Ze gaat nu verder als eenmansfractie tot de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. “Ik blijf mijn achterban trouw en blijf hen vertegenwoordigen.”