Sandra van Engelen lijstduwer van CDA voor Tweede Kamerverkiezingen

De Amstelveense Sandra van Engelen is namens het CDA gekozen tot regionaal lijstduwer bij de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart. Van Engelen is sinds 2014 gemeenteraadslid.

Bij het samenstellen van de staartlijst heeft het CDA gekeken naar een spreiding over de provincies, de verhouding tussen mannelijke en vrouwelijke kandidaten, maar ook vooral naar politieke ervaring en bekendheid in de eigen omgeving. De bevlogen politica werd bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen met voorkeursstemmen gekozen.

Van Engelen voelt zich vereerd om als lijstduwer de vele CDA-topkandidaten te mogen ondersteunen. “Natuurlijk lijsttrekker Wopke Hoekstra. Maar ook Pieter Omtzigt, het beste Tweede Kamerlid.” Ze is zelf één van de ‘local heroes’, zegt provinciaal campagneleider Bram Beester. “We laten met onze local heroes zien dat we diepgeworteld zijn in onze samenleving. En ook dat het CDA overal aanwezig is en betekenisvol werk doet. De daaraan te verbinden gezichten spreken mensen aan en laten zien dat invloed op de landelijke politiek wel degelijk mogelijk is.”