SP: “Maak winterzwemmen in De Meerkamp mogelijk”

De SP Amstelveen wil dat het mogelijk wordt om in de winter te kunnen blijven zwemmen in het buitenbad van De Meerkamp. Raadslid Wil Roode heeft hierover schriftelijk vragen gesteld aan het college van B&W om te kijken of dit realiseerbaar is.

Roode had al contact met Heleen van Ketwich Verschuur, directrice van Amstelveen Sport, dat over De Meerkamp gaat. “Zij wist mij te vertellen dat er een standpijp van Waternet nodig is en dat het water verwarmd moet worden. Het is belangrijk dat er een redelijke temperatuur bereikt moet worden. Amstelveen Sport verwacht zelfs binnen twee weken open te kunnen zijn.”

Uiteraard is dat niet mogelijk zonder financiële steun van de gemeente, stelt Roode in haar verklaring. “Het zou toch mooi zijn als we als nummer 8 van de meest sportieve steden laten zien dat we het buitenzwemmen in de wintermaanden ook mogelijk maken.”