Thuiswerken en toch fit blijven

Met de actie “Beweeg krachtig en kort met AmstelveenSport” helpt AmstelveenSport thuiswerkers om gezond te blijven tijdens het werk. De mini workout van maximaal vijf minuten zorgt ervoor dat je thuis de meest belaste spiergroepen soepel houdt.

Gedurende vijf weken post AmstelveenSport elke maandag om 9.00 uur een mini workout op social media en op www.amstelveensport.nl.

Nederlanders zijn harde werkers met veel discipline. Die arbeidsdiscipline zie je ook als er thuisgewerkt wordt. Thuis zijn er minder natuurlijke werkonderbrekingen dan op kantoor. Er wordt niet even naar een collega gelopen en er worden minder klanten bezocht. Een thuiswerker werkt dus door en zit langer dan normaal aan één stuk achter de computer.

Lang zitten in dezelfde houding maakt dat een thuiswerker zich aan het eind van de dag moe en stijf voelt. Gelukkig zijn er simpele manieren om hier iets aan te doen. Bijvoorbeeld door drie keer per dag even een mini workout van vijf minuten te doen. Daarnaast is het aan te raden elk half uur een losse oefening uit de workout te herhalen.

Op deze manier ondersteunt AmstelveenSport de thuiswerkers van Amstelveen en omstreken. Mochten zij behoefte hebben aan meer bewegen staan er op www.amstelveensport.nl diverse beweegvideo’s die gewoon in huis gedaan kunnen worden. Zo houdt AmstelveenSport ook tijdens de lockdown, heel Amstelveen in beweging!