Tjerk Feitsma stelt zich kandidaat voor Piratenpartij

Tjerk Feitsma staat voor de aankomende Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart op de kandidatenlijst van de Piratenpartij. De veertigjarige Amstelvener bezet de zestiende plek op de lijst.

Feitsma, in het dagelijks leven ontwikkelaar van een handgebarenmessenger om communicatie barrières tussen familieleden te verminderen, wil vooral de ‘positie van het individu’ versterken. “Zolang geld en invloed de belangrijkste beslissingen in een economie bepalen, is het zaak voor de underdogs van de maatschappij om hier tegengas aan te geven met betere oplossingen.”

De lijst van de Piratenpartij bevat in totaal 28 namen. Samen met dat team hoop Feitsma te realiseren dat er in maart 2021 voor het eerst iemand van hun partij gekozen wordt voor de Tweede Kamer. “In de kamer zit straks geen enkel lid meer met echte technische kennis over de digitale vraagstukken van morgen. Dat is broodnodig, dus dat willen we toevoegen aan de kamer met onze zetel.”