Wethouder Gordon: “Gemeente staat pal achter de ondernemers”

Wethouder Economische Zaken Floor Gordon heeft op donderdag 28 januari tijdens een online spreekuur gesproken met Amstelveense ondernemers. Hierin konden zij hun hart luchten, vragen stellen en werd besproken hoe de gemeente hen kan helpen tijdens en na de coronacrisis.

“De ondernemers die ik sprak hebben het stuk voor stuk zwaar en zij vonden de rijksregelingen vrij star en streng. Ik ben blij dat ze hun verhaal wilden doen”, zegt Gordon. De huidige steunpakketten zijn voor velen onvoldoende om de maandelijkse vaste lasten te kunnen blijven betalen. “Eén ondernemer benoemde dat veel ondernemers inmiddels ‘alles hebben opgegeten tot en met hun pensioen’ om het hoofd boven water te kunnen houden. Dat raakt mij enorm. Het is nu lastig in te schatten óf en hoe snel ze er bovenop kunnen komen ná de lockdown en ná corona. Consumentengedrag is immers lastig te voorspellen.”

Gordon sprak, samen met twee accountmanagers, met acht ondernemers uit branches als de uiterlijke verzorging, taxivervoer, retail en horeca. “Het vandalisme in het Oude Dorp en de angst voor rellen de afgelopen week was voor veel ondernemers nog eens een extra klap in deze al zware tijd. Tegen alle ondernemers die ik niet persoonlijk heb gesproken wil ik zeggen: Amstelveense ondernemers, wij staan pal achter jullie!”

Gezien de grote belangstelling zullen vaker dergelijke spreekuren worden georganiseerd.