‘Alléén sneeuwballengevecht met eigen huishouden of één vriend’

De Rijksoverheid heeft vanwege de verwachte ‘historisch dikke sneeuwlaag’ richtlijnen opgesteld voor wie hiervan wil genieten. Er wordt bijvoorbeeld afgeraden om een sneeuwballengevecht met een ander huishouden te houden.

“Ook bij het genieten van een pak sneeuw of een mooie laag ijs, blijft de oproep om zo min mogelijk mensen te ontmoeten en uw reisbewegingen te beperken”, staat in het advies. In januari, toen de eerste sneeuwvlokjes van dit jaar vielen, was al te zien dat veel mensen buiten van het weer genoten. Voor zondag wordt lokaal tussen de tien en twintig centimeter sneeuw verwacht. Daarom heeft het KNMI ook code rood afgekondigd voor het hele land.

Wie, samen met anderen, een sneeuwballengevecht wil organiseren, wordt aangeraden dit ‘alléén met eigen huishouden of één vriend’ te doen. Schaatsen mag in groepjes van maximaal twee personen. “Als het te druk wordt op bepaalde plaatsen, zoals op een parkeerplaats of rondom een koffie-afhaalpunt, ga dan weg. Als het echt te druk wordt, kan de burgemeester maatregelen nemen.”