Amstelveen krijgt 9,2 miljoen voor plan bedrijventerrein Legmeer

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de Woningbouwimpuls toegekend voor de transformatie van bedrijventerrein Legmeer. De gemeente Amstelveen deed een aanvraag voor een bijdrage aan een deel van de publieke investeringen, met als doel het versneld bouwen van betaalbare woningen mogelijk te maken.

Wethouder Floor Gordon (Ruimtelijke Ontwikkeling): “Dit is een belangrijke stap naar een Legmeer waar wonen, werken en voorzieningen samen komen. Met dit geld kunnen we een deel van de kosten dekken voor de realisatie van de infrastructuur, maar ook het verplaatsen van de gemeentewerf en het afvalbrengstation. Daarnaast zal de gemeente investeren in een basisschool.” De gemeente zal in samenwerking met de aanwezige ontwikkelaars de komende periode de plannen verder uitwerken en de ondernemers op Legmeer en de omwonenden op de hoogte houden.

Met de gebiedsontwikkeling van Legmeer stuurt de gemeente Amstelveen actief op herontwikkeling en transformatie van een verouderd bedrijventerrein naar een gemengd, duurzaam, groen en toekomstbestendig woon- en werkgebied. In de eerste fase komen 2.157 woningen. De eerste paal hiervoor moet binnen drie jaar geslagen worden en binnen tien jaar voor de laatste woningen in deze fase. Conform de Woningbouwimpuls gaat het om 59% betaalbare woningen. Concreet betekent dit dat er voor 2030 circa 430 nieuwe sociale woningen en 840 nieuwe middensegment woningen worden gebouwd. Juist voor degenen die in de overspannen woningmarkt in deze regio amper een woning kunnen vinden. Meer informatie is te vinden op de pagina Transformatie Legmeer.