Amstelveense VMBO-leerlingen maken kennis met beroepen

Een loopbaankeuze maken valt niet mee als je jong bent, daarom komt Veen en Amstelland On Stage met een Doe Dag. Op deze dag maken leerlingen kennis met beroepsbeoefenaren en kunnen ze zich oriënteren op beroepsmogelijkheden. “VMBO On Stage laat jongeren zien welke mogelijkheden er zijn op de arbeidsmarkt en biedt ze de gelegenheid om te snuffelen”, vertelt Darshan Sloot, directeur Ondernemersvereniging Amstelveen.

Door de coronamaatrdegelen is er geen fysieke kennismaking met de bedrijven. Wel is er voor de kennismaking een online alternatief: Digimatch. Leerlingen leggen digitaal contact met bedrijven en ‘solliciteren’ voor de Doe Dagen die in juni zullen plaatsvinden.

Tijdens de Doe Dag brengen de leerlingen in kleine groepjes een werkbezoek aan het bedrijf. Zo krijgen zij toch een goed beeld van het beroep. 

Win-win situatie
“VMBO On Stage is een win-win situatie. Bedrijven profileren zich onder de jeugd en de jongeren hebben de gelegenheid om in contact te komen met verschillende beroepen”, vertelt Darshan Sloot. “Dit kan een verrassende wending geven voor hun toekomst”.

VMBO On Stage is een beroepenoriëntatieproject waarbij meer dan achthonderd vmbo-leerlingen van Panta Rhei, Vakcollege Thamen, Wellant Westplas mavo en het VeenLanden College kennismaken met het werkveld.