Amstelvener (25) aangehouden voor datadiefstal bij GGD

Een 25-jarige man uit Amstelveen is één van de zes personen die onlangs is aangehouden vanwege het te koop aanbieden van persoonsgegevens uit GGD-systemen. Gegevens van mensen die onlangs naar een coronateststraat waren geweest, kwamen zo op straat te liggen.

Vorige maand bleek er een datalek te zijn en werden via het chatprogramma Telegram persoonlijke gegevens te koop aangeboden. Een onderzoek van het cybercrimeteam van de politie Midden-Nederland leidde naar twee medewerkers van het callcenter van de GGD. Dit ging om mannen uit Heiloo (21) en Alblasserdam (23). Inmiddels heeft de politie nog vier mannen aangehouden. Op dinsdag 2 februari was dit een 25-jarige uit Amstelveen.

De andere verdachten komen uit Heiloo (22), Rotterdam (21) en Den Haag (18). “Het stelen en verkopen of doorverkopen van persoonsgegevens is een ernstig misdrijf”, meldt de politie in een persbericht. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Foto: Politie