Basisscholen maandag toch niet open: ‘dagje ijsvrij voor de kinderen’

De basisscholen zijn morgen dicht in Amstelveen. Diverse onderwijsorganisaties hebben zondagavond via een brief ouders op de hoogte gesteld van de sluiting. Zo schrijft onderwijsgroep Amstelland: “Gezien de huidige weersomstandigheden en de verwachte effecten op het verkeer, vinden wij het niet verantwoord om de scholen morgen open te laten gaan. Uw kinderen hebben daarom morgen een dagje ijsvrij: er is dus geen onderwijs, ook geen thuisonderwijs.”

Ook Amstelwijs heeft een brief naar de ouders gestuurd. Zij gaan er vanuit dat er dinsdag wel les zal zijn. “De (weers-)verwachtingen zijn dat het morgen in de loop van de dag beter gaat worden, code oranje geldt tot morgenmiddag 12.00 uur. Dat zou betekenen dat de wegen voor dinsdagochtend weer redelijk berijdbaar gemaakt zouden kunnen zijn. Vooralsnog gaan wij er daarom vanuit dat we dinsdag wel open kunnen. Mocht dat niet zo zijn, dan krijgt u daarover van de school aan het eind van morgenmiddag bericht.”

Onderwijsgroep Amstelland zal maandag in de loop van de dag met informatie komen over de komende dagen.