Begin maart coronatestbus in Amstelveen

Tussen 1 en 14 maart staat er een coronatestbus van de GGD in Amstelveen. Inwoners kunnen zich bij lichte klachten zonder afspraak, gratis én dichtbij huis laten testen op corona. De testbus staat op het parkeerterrein voor de Ben Goudsmithal aan de Sportlaan.

“Het blijft belangrijk om je bij klachten snel te laten testen, ook als het slechts milde klachten zijn. Met de coronatestbus bieden we inwoners van Amstelveen een laagdrempelige manier om een coronatest te laten doen”, zegt burgemeester Tjapko Poppens. “Testen is naast het naleven van de coronamaatregelen een effectieve manier om verspreiding van het virus tegen te gaan. Hopelijk komen we zo sneller uit de lockdown.”

De mobiele testlocatie is een omgebouwde touringcar en stond eerder al in Uithoorn. Telkens mag één bezoeker binnen een PCR-test laten afnemen. Bezoekers kunnen dagelijks tussen 9:00 en 16:00 langskomen. De uitslag is dan meestal binnen 48 uur bekend, net als bij de reguliere testlocaties.