Debatavond over een eerlijke toekomst voor de jeugdzorg

Maandagavond 8 februari organiseert de Amstelveense afdeling van de PvdA een debatavond over jeugdzorg. Hoe organiseren ze als gemeente de jeugdzorg op zo’n manier dat alle kinderen en jongeren die dat nodig hebben snel en bij de juiste hulpverlening terechtkomen? Tweede Kamerlid Attje Kuiken deelt haar visie en gaat in debat met de aanwezigen.

In 2015 is de jeugdzorg gedecentraliseerd. De verantwoordelijkheid voor de uitvoering en de financiële inrichting van jeugdzorg kwam bij de gemeenten terecht. Dat bleek geen gemakkelijke of goedkope taak. Knelpunten in de jeugdzorg zijn volop in het nieuws. Zorgcowboys, hulp die te laat komt, een te hoge werkdruk, scheefgroei. In de gemeente Amstelveen is onlangs besloten de financiering voor jeugdzorg door te zetten. Maar hoe effectief en duurzaam is de organisatie nu eigenlijk?

Detbatavond
Tijdens de debatavond nodigen ze ervaringsdeskundigen en belangstellenden uit om over bovenstaande thema’s in gesprek te gaan. Ook deelt PvdA Tweede Kamerlid Attje Kuiken haar visie op jeugdzorg, belichten PvdA-raadsleden de situatie in Amstelveen en is er de gelegenheid om ideeën over het voetlicht te brengen.

Vanwege de corona maatregelen is deze avond online. Meld je dan aan bij de voorzitter van het bestuur van de PvdA Amstelveen, Anna Kaal ([email protected]). Je ontvangt vervolgens een link naar de bijeenkomst.

1Amstelveen
Meer over jongeren, hulpverlening en Amstelveen? Bekijk hier uitzending van 1Amstelveen -  Depressie onder jongeren