Eerste Buurtkastje in Amstelveen: “Buren willen iets voor elkaar doen”

Wethouder Marijn van Ballegooijen bezocht op vorige week het net geplaatste Buurtkastje achter wijkcentrum het Pluspunt, in de Smeenklaan. Het is een openbare proviandruilkast waar verzegelde producten in geruild kunnen worden, zoals blikjes of potjes met eten.

Nicolette de Vetten en haar moeder hebben het initiatief genomen om dit kastje te plaatsen en te onderhouden. “Mijn zus die in Amsterdam-Noord woont, heeft er één geplaatst en ze heeft ervaren dat de buurt ook leuk gaat meedoen en dat er vooral buiten het mensen helpen ook weer ‘praatjes’ met de buurtbewoners komen. Producten worden niet verspild, iemand anders kan er blij zijn.” geeft mevrouw De Vetten aan.

Wethouder Marijn van Ballegooijen: “We zien veel mooie initiatieven in straten en buurten en dit is ook weer een prachtig voorbeeld. Buren willen iets voor elkaar doen. We kennen de boekenruilkastjes, maar nu dus ook een proviand ruilkast in Amstelveen.”