Eigen Haard waarschuwt ouderen voor valse GGD-telefoontjes

Meerdere ouderen zijn de afgelopen tijd gebeld door mensen die zich voordoen als medewerkers van de GGD. Deze personen bellen hen om een afspraak te maken voor een coronavaccinatie aan huis en zo informatie te achterhalen of geld afhandig te maken.

Woningstichting Eigen Haard waarschuwt in een brief aan bewoners voor deze oplichters. De GGD heeft de huisartsen in de regio op de hoogte gesteld om extra alert te zijn op deze praktijken, zo valt te lezen.

Ouderen vanaf 85 jaar ontvangen deze week een uitnodiging voor hun coronavaccinatie. Mobiele ouderen kunnen vervolgens zelf een afspraak maken om gevaccineerd te worden op de centrale locatie van de GGD in de Amsterdamse RAI. Ouderen die niet mobiel zijn, krijgen zodra het kan hun prik van de huisarts.