Elliot Mock genomineerd voor wetenschapsprijs van Universiteit Leiden

De in Amstelveen opgegroeide Elliot Mock (31) is genomineerd voor een prijs van de Universiteit Leiden voor jonge wetenschappers. Deze nominatie volgt naar aanleiding van zijn publicatie over anandamide, een soort ‘lichaamseigen marihuana’.

Mock behaalde in 2007 zijn gymnasium-diploma aan het Keizer Karel College. Daarna studeerde hij scheikunde aan de universiteiten van Delft en Leiden. In 2019 promoveerde hij aan de Universiteit Leiden en momenteel is hij postdocteraal onderzoeker aan de University of Oxford (Engeland), waar hij zich bezighoudt met de ziekte van Parkinson. Ook volgde hij een zomerprogramma aan het Weizmann Institute of Science (Israël) en deed hij een halfjaar onderzoek aan Standford University in Californië (Verenigde Staten).

Zijn huidige nominatie kan tot 23 februari worden ondersteund.

Foto: Universiteit Leiden