Gemeente Amstelveen kan 67 gedupeerden toeslagenaffaire eindelijk hulp bieden

Op 2 februari heeft de Gemeente Amstelveen een verwerkersovereenkomst getekend die het mogelijk maakt om, binnen de regels van de privacywetgeving, de gegevens van de ouders die zijn getroffen door de toeslagenaffaire te ontvangen. Hiermee kan het college van B en W de 67 gedupeerden van de kinderopvangtoeslagenaffaire benaderen en hulp aanbieden daar waar noodzakelijk, wenselijk en mogelijk.

Eind vorig jaar besloot de Gemeente een steunpunt kinderopvangtoeslagenaffaire op te richten. Door de oprichting van dat steunpunt is men in staat het probleem direct en integraal op te pakken. Het probleem was echter dat de Gemeente, in verband met de privacywetgeving, niet wist om welke gezinnen het in Amstelveen ging. De Belastingdienst mocht de gegevens niet openbaar maken. De afgelopen maanden is er hard gewerkt om dat toch voor elkaar te krijgen. Dit heeft geresulteerd in een machtiging van de Belastingdienst/Toelagen aan de gemeenten. De machtiging stelt Amstelveen in staat om gedupeerde ouders in beeld te krijgen en hen hulp aan te bieden.

De komende periode gaat het college van B en W de gedupeerden benaderen. Medio juni hopen zijn de eerste resultaten bekend te kunnen maken.