Gemeente zet vier tractoren met schuivers in om wegen begaanbaar te maken

Na de hevige sneeuwval op zondag en afgelopen nacht heeft de gemeente Amstelveen besloten vier tractoren met schuivers in te zetten om de wegen sneeuwvrij en begaanbaar te maken. Ook wordt er met man en macht gestrooid zodat het veiliger wordt voor de automobilisten die, ondanks het weeralarm, de weg op gaan.

Via social media werd geklaagd over de onveiligheid op de Amstelveense wegen. Op heel veel plaatsen moest stapvoets gereden worden omdat de wegen nog niet volledig sneeuwvrij waren gemaakt, in tegenstelling tot in andere gemeenten. Daarop heeft de gemeente actie ondernomen, zo blijkt uit een bericht dat via Twitter verspreid is. Daarbij wordt op hun eigen website ook gesproken over ‘preventief strooien’, dat overigens alleen mogelijk is bij ‘normale winterse omstandigheden’. “Soms zijn de weersomstandigheden zo extreem, dat het onmogelijk is alle wegen goed begaanbaar te houden. In die gevallen krijgen de belangrijkste wegen voorrang. Andere wegen kunnen dan nog glad zijn! Zout helpt niet onmiddellijk, maar heeft tijd nodig om in te werken. Bij meer dan 10 graden vorst vermindert de werking van zout op de weg.”

Lees hier meer over de strooiroutes in Amstelveen.

Nou ja, wel op een pad strooien naar de golfbaan! en de straten in onze wijk die altijd superglad worden niet!!

Geplaatst door Patrimonium Amstelveen op Zondag 7 februari 2021

Foto: Twitter Gemeente Amstelveen