‘GVB druk bezig om boel op de starten’, maar lijn 25 rijdt voorlopig niet

Er is geen duidelijkheid over wanneer lijn 25 weer gaat rijden, idem voor andere tramlijnen. Eerst moeten de trambanen worden schoongeveegd, laat de GVB weten. “We kunnen niets concreets zeggen en werken er met man en macht aan om weer volgens de dienstregeling te rijden.”

Het is een combinatie van flinke vorst en harde wind waardoor er poedersneeuw is ontstaan. Dit zorgt ervoor dat tramwissels vastlopen en trams niet kunnen rijden. “We zijn druk bezig om dit de baas te worden en de boel op de starten”, vertelt woordvoerder Manon Huisman. “Mijn advies aan de reizigers: probeer je reis uit te stellen en moet je écht reizen, kijk dan op website voor actuele informatie.”

Bussen rijden ‘op regelmaat’
De bussen van de GVB rijden over het algemeen wel, alleen niet op dienstregeling. “Dit hebben we losgelaten. De bussen rijden ‘op regelmaat’.” Wegens veiligheid rijden de bussen rustiger dan normaal, waardoor ze zich niet kunnen houden aan de standaard dienstregeling. “De bussen stoppen op de rijbaan in plaats van bij de halte om te voorkomen dat ze bij halte niet weg komen door hellingen.”