Il Caffè viert coronaverjaardag: “Juist in een moeilijke tijd is het belangrijk om zelf de slingers op te hangen”

Il Caffè, het café-restaurant op de studentencampus Uilenstede, bestaat vandaag zes jaar. Ondanks alle beperkingen laten de enthousiaste werknemers zich niet kisten en vieren ze de verjaardag. “We vieren het uitbundig”, aldus de Instagrampagina van het bedrijf. Maar een verjaardag in coronatijd is anders dan voorheen, zeker voor een horecagelegenheid. 

“Yes, we zijn jarig. Wat gaat de tijd toch snel”, vertelt Wieb de Boer, werknemer van Il Caffè. “Juist deze verjaardag is van grote symbolische waarde voor ons. Precies een jaar geleden vierden we ons vijfjarig bestaan, dit was het laatste feestje dat we vierden zonder beperkingen.”

De tegenstellingen waren nog nooit zo groot. In een dergelijke tijd een feestje vieren – terwijl er zoveel vervelende gebeurtenissen zijn – lijkt een lastige opgave. “Juist in een moeilijke tijd is het belangrijk om zelf de slingers op te hangen en niet bij de pakken neer te zitten. Ook wij willen dit niet en zullen onze verjaardag niet ongemerkt voorbij laten gaan.”

Il Caffè blijft positief tijdens deze crisis en straalt ook nu weer met enthousiasme. “Wie jarig is, trakteert”, zegt chefkok Bart Verborg. “Als je deze week bestelt, ontvang je een gratis punt cheesecake. Het is ons meest populaire dessert.” Daar blijft het overigens niet bij: de hele maand februari zijn er verschillende acties.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Il Caffè (@ilcaffeuilenstede)