Leerkrachten krijgen les van Youtube-ster Hanwe

Digitaal lesgeven vraagt andere vaardigheden van leerkrachten. Daarom hebben Amstelveense leerlingen een eigentijdse manier bedacht om hun leerkrachten in deze tijd te ondersteunen. Dit doen ze aan de hand van lessen van de Youtube-ster Hanwe. 

“In gesprek met leerlingen vraag ik vaak hoe het thuisonderwijs bevalt en wat ze vinden van de manier waarop hun leraar digitaal lesgeeft. Over het algemeen krijgen ze een ruime voldoende, maar leek het de leerlingen goed als ze wat tips krijgen”, aldus Wethouder Onderwijs, Frank Berkhout.

“Hoe hou je digitaal de aandacht vast en maak je een les aantrekkelijker? Dat vonden wij goede vragen en daarom hebben we Hanwe gevraagd om te helpen.” Hanwe is oud leerling van het KKC en inmiddels succesvol vlogger. Als vlogger is hij gewend om interessant te blijven en de aandacht vast te houden van zijn volgers. “Hij geeft onze leerkrachten verschillende tips over stemgebruik, inzet van humor en het zorgen voor interactie.”