Panta Rhei en KKC starten samenwerking voor mavo/havo brugklas

De Amstelveense middelbare scholen Panta Rhei en het Keizer Karel College starten vanaf het komende schooljaar 2021/22 met een gezamenlijke mavo/havo brugklas bij Panta Rhei: Up2havo. Dit biedt leerlingen met een mavo- of mavo/havo-advies de kans om door te groeien naar de havo.

Veel leerlingen op Panta Rhei groeien door naar een hoger niveau omdat ze in relatief kleine klassen veel persoonlijke aandacht krijgen. Na het eerste of tweede leerjaar kunnen ze dan drempelloos overstappen naar de havo aan het KKC. “Zo bieden de scholen ook leerlingen die zich wat later ontplooien alle kansen om door te groeien zonder een jaar te verliezen”, luidt het persbericht. In de mavo/havo-brugklas krijgen de leerlingen Cambridge Engels en het vak Technologie & Toepassing, waar ze een brede interesse voor technologie ontwikkelen. Ook verzorgen docenten van het KKC de kernvakken en het vak Frans voor deze brugklas.

De samenwerking tussen beide scholen is vergelijkbaar met de constructie in Uithoorn: het Alkwin Kollege en Thamen. “De ervaring leert dat een dergelijke brugklas een mooi voorlopig alternatief is voor leerlingen die aan het einde van de basisschool nog geen havoniveau hebben, maar wel de potentie hebben om zich verder te ontwikkelen. De gemiddelde doorstroom van deze kansklas naar de havo ligt rond de 60%.”

Foto: Nan Botting (rector KKC) en Erik Holtslag (directeur-bestuurder Panta Rhei)