Pleegouders zijn nodig: ook in coronatijd

Er zijn dringend nieuwe pleegouders nodig. Ook in Amstelveen. Het aantal nieuwe pleegouders neemt af waardoor het lastiger is om voor kinderen een ideale match te vinden. De campagne Openjewereldnu.nl van Pleegzorg Nederland wil meer mensen interesseren voor pleegzorg of een andere vorm van gezinsondersteuning.

Wethouder Jeugd, Frank Berkhout: “Kinderen verdienen een goede en veilige plek ook als ze tijdelijk of langdurig niet thuis kunnen wonen. Als pleegouder kun jij het verschil maken voor een kind. Hulp, op welke manier dan ook, is meer dan welkom.”

Test
Op de regionale campagnewereld van Openjewereld.nu kan een test gedaan worden een test doen om te kijken of pleegzorg iets voor jou is en welke  vorm het beste bij jou past. Want pleegouder zijn kan op verschillende manieren. Zo kan het in verschillende gezinsvormen, parttime of fulltime en ook lichtere vormen van gezinsondersteuning, bijvoorbeeld als Buurtgezin.

Meer weten?
Weten of jij iets voor een kind van een ander kunt betekenen? Ga dan eens naar een informatiebijeenkomst bij een van de pleegzorgorganisaties in de buurt. Daar zijn ook ervaren pleegouders aanwezig. Uiteraard is er alle gelegenheid vragen te stellen. Deelname aan een informatiebijeenkomst is altijd geheel vrijblijvend! In verband met de Coronamaatregelen zijn alle bijeenkomsten momenteel online.