PvdA Kandidaat Kamerlid Marieke van Duijn fietst 1000 km om vrijwilligers te bezoeken

2021 is onder andere het jaar voor: ‘Nationaal Jaar vrijwillige inzet’. Hier speelt kandidaat Kamerlid Marieke van Duijn, nr. 38 op de lijst van de Partij van de Arbeid op in. Ze fietst 1000 km door het land om groene vrijwilligers en hun initiatieven te bezoeken. Op 6 maart is Marieke in Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn om met mensen in gesprek te gaan.

Vandaag, 23 februari – gaat deze fietstour ‘De Groene 1000’ van start en 12 dagen later, op zaterdag 6 maart hoopt Van Duijn te finishen. Om Corona-proof toch de verbinding te zoeken in het land, is de fiets een gezond middel. Tijdens de fietstocht wil ze graag langsgaan bij een aantal groene initiatieven en natuurlijk de mensen die hieraan bijdragen. “Ik geniet echt van de gedrevenheid van vrijwilligers en laat me er regelmatig door inspireren om de handen uit de mouwen te steken.” Aldus Van Duijn.

Het gesprek aangaan onderweg
Tijdens deze fietstocht ‘De Groene 1000’ zal Van Duijn het gesprek aangaan met voorbijgangers over een eerlijke toekomst, betaalbare woningen en een samenleving waarin we allemaal onze bijdragen leveren en elkaar helpen, zoals ook het PvdA plan voor Nederland is. Van Duijn: “Ik verbind graag deze plannen met de duurzame gedachte die onze samenleving eerlijk en leefbaar houdt voor nu en voor toekomstige generaties. Ik ben heel benieuwd naar wat de mensen onderweg hier voor ideeën over hebben.”

Nr. 39
Marieke van Duijn heeft een ‘groen hart en is een sportieve Noord-Hollandse’. Ze is opgegroeid in Kudelstaart (gem. Aalsmeer) en sinds kort woonachtig in Haarlem. Zeis afgestudeerd milieuwetenschapper en is nr. 39 op de lijst.

Beeld PdvA