PvdA kritisch over storingen Amstelveenlijn: “Ik wil dat dit snel verbetert”

De vernieuwde Amstelveenlijn kampt nog steeds met een flink aantal kinderziektes. Er is sprake van uitval van ritten en vertragingen van tramlijnen 5 en 25. Hoewel het aantal reizigers, in verband met het coronavirus, momenteel lager is dan normaal, hebben hier toch veel mensen last van. Veel Amstelveners zijn van de tram afhankelijk om op school of op hun werk te komen. PvdA reageert hierop en vindt ‘openbaar vervoer erg belangrijk en is kritisch over het aantal storingen.’ 

De afgelopen jaren is de Amstelveenlijn grondig opgeknapt. De sporen en de haltes zijn volledig vernieuwd en er zijn nieuwe trams gekocht. Hier is meer dan 300 miljoen Euro aan uitgegeven. De belangrijkste reden voor dit grote project was het aantal storingen. “We hebben er een jarenlange bouwput en enorme kosten voor over gehad, maar dan moet het nu wel werken”, zegt PvdA Raadslid Arnout van den Bosch. “Ik wil dat dit snel verbetert.”

In Amsterdam en Amstelveen is de Vervoerregio Amsterdam verantwoordelijk voor het openbaar vervoer. De Vervoerregio is opdrachtgever van aannemers die aan het tramspoor bouwen en opdrachtgever van het GVB. Waar het gaat om de Amstelveenlijn is dat niet anders. PvdA Amstelveen heeft vragen gesteld aan het Dagelijks Bestuur van de Vervoerregio. “Ik wil weten wat de Vervoerregio aan de storingen gaat doen. En belangrijker nog: ik wil weten wanneer de Amstelveenlijn eindelijk zonder problemen rijdt. We hebben lang genoeg op de tram gewacht”, aldus Van den Bosch.