Raadsleden zetten zich in voor bewoners Smeenklaan

De situatie rondom de flat aan de Smeenklaan waar afgelopen zondag enorme bergen sneeuw naar binnen vielen heeft tot de nodige vragen geleid in de gemeenteraad. Lijst Höcker, VVD en D66 hebben inmiddels schriftelijkvragen gesteld aan het college over de klachten van huurders van Eigen Haard. “Vaak wordt er geen reactie gegeven op klachten of wordt er niet gereageerd.”

“Bewoners van sociale huurwoningen voelen zich met regelmaat van de klok niet gehoord en ervaren daardoor onveiligheid.”, staat er vermeld in een persbericht dat door de drie partijen gezamenlijk is uitgegeven. Jaqueline Höcker: “Wanneer je in een sociale huurwoning woont mag je verwachten veilig te wonen met de zekerheid dat goed gereageerd wordt op klachten. Onderhoud van de woning, goede communicatie met de verhuurder en een adequaat antwoord op vragen zou vanzelfsprekend moeten zijn. Meerdere wooncorporaties zou de kwaliteit van dienstverlening verhogen”.

Als voorbeeld noemen de partijen de aandacht bij RTVA voor de situatie aan de Smeenklaan.  Inmiddels is een deel opgelost van het probleem opgelost. De hal en galerij zijn inmiddels sneeuwvrij. VVD-raadslid Paul Feenstra: “Ons geduld is op. Na alle kritiek is het nu hoogtijd dat Eigen Haard verbeteringen laat zien. Wij verwachten van het College dat zij samen met de Bewonersraad, Eigen Haard scherp blijft aanspreken op de noodzakelijke kwaliteitsverbetering”.

De raadsleden benadrukken dat een goede verstandhouding tussen woningcoöperatie en bewoner van essentieel belang is. ”Het daadwerkelijk kennen van je huurder en bijbehorende behoeften en het afstemmen van je dienstverlening hierop is essentieel”, aldus Tawros Aslanjan D66-woordvoerder wonen.

Op de foto v.l.n.r.  Paul Feenstra (VVD), Jacqueline Höcker (lijst Höcker) en Tawros Aslanjan (D66).