RODA’23 maakt zich zorgen om omgevallen bomen, gemeente komt in actie

RODA’23 maakt zich ernstig zorgen over omgevallen bomen en loshangende takken langs de voetbalvelden. Omdat hier na enkele weken nog niets aan gedaan is, plaatste de Bovenkerkse club een hartenkreet op Twitter. Navraag van RTVA bij AmstelveenSport en de gemeente Amstelveen leverde direct toezeggingen op.

‘Terwijl men intern bij de gemeente Amstelveen en AmstelveenSport blijft soebatten wie waar wel of niet verantwoordelijk voor is blijven wij als vereniging met de gebroken bomen zitten…’, luidt het bericht van RODA’23. Door de storm in januari zijn bomen langs het terrein omgewaaid en hangen takken los. Ook staan er nog tal van oude (rotte) bomen. “Ik ben geen boomexpert natuurlijk, maar die takken waaien er met een volgende storm zeker uit”, zegt RODA’23-bestuurslid Pascal Zegwaard.

Het bericht is op Twitter geplaatst in de hoop dat er dan wél spoedig actie ondernomen zal worden. “Je wil niet dat er kinderen lopen als een tak valt of wanneer een trainer daar een bal gaat halen”, vervolgt Zegwaard. “Wij weten ook niet wie ervoor verantwoordelijk is. Wij huren de velden van AmstelveenSport, maar of de bomen daar ook bij horen..?”

‘Heel snel actie’
AmstelveenSport weet van de omgevallen bomen, maar zegt tegelijk dat de ‘bomenjongens van de gemeente’ hier vanwege de drukte nog niet aan zijn toegekomen. “Ze kunnen niet van boom naar boom rennen. Ja, er staan een paar slechte bomen, maar bijvoorbeeld een gescheurde boom ligt niet in de weg”, reageert facilitair manager Leo Beeren. Hij komt direct met een belofte en heeft RODA’23 hiervan op de hoogte gesteld. “Ik zal er vanuit mijn functie voor zorgen dat er heel snel actie zal worden ondernomen.”

Dat laatste bevestigt de gemeente Amstelveen ook. Daar was in eerste instantie niet bekend dat het mogelijk om een onveilige situatie zou gaan. Vrijdagochtend zal er opnieuw polshoogte worden genomen. Ook wordt er op korte termijn een moment ingepland om alles op te ruimen.